J.E.A.M.

Ny kategori: Designhjälpen

Publicerad 2012-10-06 19:21:25 i Jolene - Design

OM DEN NYA KATEGORIN:
 
Här kommer jag (Jolene) att skriva hur man kan ändra i sin bloggdesign. Kategorin hittar ni under "Jolenes kategorier" I menyn. Jag har fått ett några förfrågningar om jag inte kan lägga ut några "designtips" eller vad det nu heter. Kommer självklart att skriva om blogg.se och hur man ändrar och kodar där men också Gimp tips som kan vara kul att kunna! 
 
Idag börjar jag en enkel och en ganska basic grej. Nämnligen hur man lägger in en egen bild i sin kodmall. Man kan i princip sätta den var som helst i kodmallen (Kodmallen = Bloggens uppbyggnad. Stilmall = Utseende med färg och storlek bl.a). Kanske vill du lägga in den som profilbild, någon annanstans i menyn eller kanske där du skriver rubriker?
 
 
1. Börja med att ladda upp bilden du vill ha. Glöm inte att om du ska ha den i menyn, då ska den inte vara större än menyns bredd. Spara bildens URL (webbsideadress). Spara koden i ett dokument.
 
2. Design → Redigera Kodmall
 
3. Bläddra ner tills du hittar det här: <div id="side">  (för att hitta saker snabbare Tryck på CTRL och sedan F. Då får du upp en ruta där du skriver in det du vill söka på. Skriv då t.ex in:  <div id="side">  ) Nu är du vid MENYN. 
 
4. Om du nu vill ha din bild nedanför arkivet så bläddrar du vidare tills du ser detta avsnittet: 

<div class="navheader">Arkiv</div>
<ul>
{% for month in archive_months %}
<li><a href="{{ month.link }}">{{ month.name }}</a></li>
{% endfor %}
</ul>
{% if linklist %}

 

5. Kopiera detta: <img src="BILDENS ADRESS SKA VAR HÄR"> efter Arkiv-avsnittet och klistra sedan i bildens adress där det står att du ska göra det, hehe.

 

6. Tryck sedan på Förhandsgranska och se hur det blev. Om du inte blev nöjd är det bara att du lägger in koden någon annanstans.

 

Hoppas att det hjälpte en aning, kram Jolene.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela